Boligen deres i Ulefoss fikk varmepumpe for 13 år siden. Den begynte å fuske sist vinter, og holdt så vidt gjennom fyringssesongen. Familien var aldri tvil om at den måtte erstattes med en ny varmepumpe før neste vinter tok til.
– Vi har et gammelt og dårlig isolert hus, og det kan bli ganske kaldt inne, forteller Kine. Boligen ligger landlig til rett ved Telemarkskanalen, og Kine sier det kan gi ekstra kald trekk rundt huset.
Familien er godt fornøyde med sin nye varmepumpe fra Toshiba
Valgte kraftig erstatter
Den gamle varmepumpa gikk stort sett for fullt når det var kaldt ute, men slet likevel med å dekke familiens forventninger til varme.
– Den klarte aldri å innfri helt, fastslår Kine. I fjor høst fikk de installert Toshibas toppmodell Daiseikai 9*, og valgte da den kraftigste varianten.
– Man antar jo at jo kraftigere og dyrere, jo bedre, sier Kine, og legger til at hun er en «frysepinne» som liker å ha det godt og varmt.
* modellen er oppgradert til Toshiba Kontur - markedets kraftigste varmepumpe.
Toshiba Daiseikai 9 S
Hva slags varmepumpe trenger du? Vi har varmepumper i ulike prisklasser og varianter.
Kvalitet koster
Med en ny strømkrets ute endte regningen til sammen på ca. 35 000 kr.
– Vi vet at det koster penger om du skal ha noe som funker ordentlig. Det var vi klar over, og hadde satt av penger, forteller Kine. Hun mener det er bedre å investere litt ekstra i noe man skal ha lenge, og er godt fornøyd med valget.
– Det er det beste kjøpet vi gjorde i fjor.
Viktigste varmekilde
Varmepumpen er hovedvarmekilde i huset. Innedelen er plassert i stua, og forsyner også spisestue og kjøkken med varme. Dermed dekker den mesteparten av arealene der de fire barna i alderen 5 til 12 år og foreldrene oppholder seg. I tillegg har boligen vedovn som kan brukes hvis det trengs. Den nye varmepumpen er flittig i bruk.
– Fram til nå har vi hatt det godt og varmt, så jeg er veldig fornøyd, fastslår Kine.